Ta stran uporablja piškotke
S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši nakup, naprednejše funkcije in spletno analitiko. Ali dovolite nameščanje piškotkov na svojo napravo?
Dovolim uporabo piškotkov
Več informacij o piškotkih
Za pomoč pri nakupu ali naročilo pokličite na:080 10 91
kosmodisk

Za pomoč pri nakupu ali naročilo pokličite na:

080 10 91

top

Strokovnjak svetuje

Nasveti za zdravo hrbtenico
bottom
Obiščite tudi
KOSMODISK SUPPORT opornica za gleženj
ID: AKD248

Ščiti obremenjen in poškodovan gleženj ter nudi dodatno oporo. Idealna opora pri lažjih izvinih in izpahih. Univerzalne velikosti. Na voljo v črni barvi.

Bolečine v gležnju so pogosto posledica zvinov. V večini primerov prihaja do zvina na notranji strani gležnja, ki povzroči manjše razpoke v vezeh. Gleženj je zaradi tega manj stabilen. Zaradi natrganja vezi se sčasoma pojavi oteklina ali modrica, gleženj pa le s težavo nosi obremenitev telesne teže. Poškodba, kot je zvin gležnja, potrebuje nekaj tednov, celo mesecev, da se v celoti pozdravi.

Opornica za gleženj KOSMODIKS SUPPORT ščiti obremenjen in poškodovan gleženj in nudi dodatno oporo. Narejena je iz trislojnega materiala, ki diha in je prijazen koži. Opornica je udobna za vsakodnevno nošenje in omogoča uporabniku prosto premikanje prstov. Idealna opora pri lažjih izvinih in izpahih.

PREDNOSTI & LASTNOSTI:

 • Lajša bolečine in preprečuje nastanek poškodb
 • Podpira in greje
 • Izdelana iz trislojnega materiala, ki diha in je prijazen koži
 • Enostavna namestitev z Velcro trakom
 • Za desni in levi gleženj
 • Univerzalna velikost
 • Na voljo v črni barvi
 • Preprosto čiščenje
 • Tveganja ni / Možnost vračila v 30 dneh

* Opornica za gleženj je narejena iz trislojnega materiala. Odlikuje ga dobra zračna prepustnost, odporen je proti obrabi, zadržuje telesno temperaturo in je prijeten za nošenje. Material je tudi raztegljiv in elastičen v vse smeri - „X-Stretch”. Sestavljen je iz treh plasti: črnega velurja, poliuretanske pene in črne lycre.

Kako zavarovati sklepe?

Kako zavarovati sklepe?Za sklepe je potrebno skrbeti že v mlajših letih, da bodo le-ta ostala prožna tudi v starejših. To se lahko doseže z redno telovadbo in pravilno prehrano.

Mnogo ljudi trpi zaradi kljuvanj in bolečin v sklepih, kosteh in mišicah, stanje pa se lahko še poslabša v mrzlem in vlažnem vremenu. Zato ne izgubite svoje neodvisnosti zaradi težav s gibanjem. Dejstvo je, da bodo vaši sklepi skozi leta vašega staranja morali pretrpeti marsikaj. S pravilnim ravnanjem se lahko izognete mnogim bolečinam, sklepi pa bodo ostali gibki in prožni tudi v zrelih letih življenja. K tem pripomoreta predvsem redna telovadba, ki sklepov ne obremenjuje preveč, ter pravilna prehrana.

Nasveti za zdrave sklepe:

 • Potreben je zadosten vnos mineralov in vitamina C za ohranjanje zdravja veznega tkiva. Minerali, ki imajo pozitiven vpliv na naše telo, so baker, cink, magnezij in bor. Najdemo jih v hrani kot so sveži oreščki, semena in sadje brez citrusov.
 • Raziskave kažejo pozitiven vpliv vitamina D na zdravje sklepov, ker pripomore k manjšemu številu vnetij. Najdemo ga v ribjem olju, jajčnem rumenjaku, mleku, dobimo pa ga lahko tudi s pomočjo sonca. Kot dnevni dodatek ga uporabljajo predvsem profesionalni športniki za lajšanje bolečin v kosteh in sklepih.
 • Redna vadba - ključ do zdravih veznih tkivRedna vadba ja ključ do zdravih, močnih in gibljivih veznih tkiv. Raziskave kažejo, da imajo ljudje, ki redno telovadijo, v starejših letih za 25 odstotkov manj bolečin v mišicah in sklepih v primerjavi z ljudmi, ki so manj aktivni. Za ojačenje sklepov so predvsem priporočljive vaje za ohranjanje zdravja sklepov. Slednje se osredotočijo na mišice okoli prizadetega predela, brez da bi pri tem obremenjevale sklep.
 • Za obnavljanje in ohranjanje gibljivih veznih tkiv sta pomembna tudi fleksibilnost (prožnost) telesa in vaje za raztezanje. Ojačanje sklepov in veznih tkiv za normalno gibanje je zelo pomembno za ohranjanje sklepov brez bolečin.

1. Opornico za gleženj namestimo z gladko stranjo materiala navznoter. V odprtino namestimo peto. Trak vodimo z zunanje strani stopala preko narta pod stopalo.

2. Nadaljujemo pod stopalom in nazaj križno preko narta. Nazadnje objamemo Ahilovo tetivo in s pomočjo grobega ježka trak pritrdimo.

Opornica mora biti pri nošenju udobna, hkrati pa mora nuditi oporo in kompresijo gležnju. Pomembno je tudi, da opornica uporabniku omogoča svobodno gibanje.

ČIŠČENJE IN VZDRŽEVANJE


Izdelke KOSMODISK SUPPORT lahko perete v pralnem stroju pri 30°C. Priporočamo, da jih pred pranjem zapnete. Opornice sušite na ravni površini izven dosega sonca. Hranite v hladnem in suhem prostoru.Zadovoljni uporabniki
STANKO SOBOČAN, kmetovalec

»KOSMODISK ACTIVE me je ozdravil bolečin - to lahko potrdim vsakemu.«

© 2008, Studio Moderna d.o.o. | Kontakt | Tel. 080 10 91 E-MAIL: kosmodisk@studio-moderna.com | KOSMODISK International

Telefon: + 386 1 58 99 900

Studio Moderna, finančne in intelektualne storitve ter trgovina, d.o.o., Podvine 36, 1410 Zagorje ob Savi, matična številka: 5566975, davčna številka: SI-95400818, št. registrskega vložka: 1/5174/00, osnovni kapital: 1.260.724,42 EUR. Studio Moderna, d.o.o., je zavezanec za plačilo davka na dodano vrednost.